Personal Brand Development For All

Hogyan építsd fel énmárkádat ?

 

A Cedefop adatai szerint az európai munkaerőpiacon a a képességek tekintetében jelentős eltérés van a  kereslet és kínálat között. A munkáltatók számára nehézséget okot, hogy a számukra megfelelő készségekkel rendelkező munkaerőt találjanak, míg az álláskeresők nehezen találnak készségeiknek megfelelő munkát. A munkanélküliségi ráta az EU-ban még mindig magasnak tekinthető, miközben a munkaerőpiacon a verseny fokozódik.

A közösségi média térhódításával és az ezzel együtt járó láthatóság növekedése miatt az álláskeresők nehézségekbe ütköznek a megfelelő Munka megtalálásában, sőt abban is, hogy megkülönböztessük magukat másoktól a versengő munkaerőpiacon.

A PBRAN4ALL (Personal Brand for All) egy két éves Erasmus+ project, amelynek célja, hogy az “énmárka” kialakításának támogatásával segítse a munkakeresést és a foglalkoztathatóságot. Ez a támogatás online interaktív eszköz létrehozásával valósul meg, amely személyre szabott képzési utat kínál a felhasználóknak émárkájuk fejlesztéséhez.

A projekt  2020. december 1-jétől 2022. november 30-ig tart.

 

Mi az az énmárka?

Az énmárka a személy tudásának, készségeinek és tapasztalatainak összessége, illetve annak prezentálása a külvilág felé. Viccesen szólva: az az énmárka, amit rólad mondanak, ha kimégy a szobából. (Jeff Bezos)

Az énmárka magában foglalja az egyén online és offline identitását is. Egy hasznos eszköz, amely segíthet a felnőtteknek az értékeik, és személyes jellemzőik meghatározásában, ezzel növelve bizalmat személyük iránt. Az énmárka lehetőséget kínál a személyes történet bemutatására is.  Az énmárka nemcsak segítséget nyújt az egyén számára, hogy észrevehetővé váljon a munkaerőpiacon, s így elérje a vágyott szakmát és/vagy pozíciót,  de alapvető fontosságú elemmé válhat szakmai fejlődésében is.

Célok

  1. A személyes, munkakörtől független készségek fejlesztése, amelyek segítségével innovatív stratégiákkal léphetnek be be álláskeresők a munkaerőpiacra.
  2. A coacok, trénerek, munkaközvetítők felkészítése az énmárka-építés támogatására.
  3. Az énmárka modell, mint karrierépítő eszköz használatának népszerűsítése a foglalkoztathatóság javítása érdekében.

 

Várt eredmények

  1. Az énmárka építéséhez szükséges kompetenciák keretrendszerének kialakítása

Ez a keret magában foglalja az énmárka fejlesztéséhez elengedhetetlen összes készséget és stratégiát. A projektpartnerek online felmérést végeztek március-április folyamán  a legfontosabb készségek azonosítása és a munkaerő-piaci relevancia szempontjából történő osztályozása érdekében. Ezenkívül eszközöket és módszereket is terveznek a felhasználók legfontosabb jellemvonásainak (nyitottság a tapasztalatokra, lelkiismeretesség, extraverzió, elfogadhatóság, neurotizmus) azonosítására, és a cél elérését elősegítő útra terelik őket. A partnerek a tanulók igényein alapuló képzési anyagokat is kidolgoznak.

 

  1. “Personal Branding Genie”

 

A „Personal Branding Genie” egy online tanulási eszköz lesz, amely személyre szabott képzési utakat kínál azok számára, akik szeretnék fejleszteni énmárkájukat. Lehetővé teszi a tanulók számára, hogy személyes jellemzőik alapján választhassák ki a követni kívánt képzési tervet. A tananyag olyan intézkedéseket és célokat tartalmaz, amelyeket a tanulóknak el kell érniük a tanulási folyamat sikeres befejezése érdekében. A „Genie” három fő készségből áll, amelyeket korábban a partnerek által a projekt elején végzett kutatás meghatároznak.

Tevékenységeink az elmúlt időszakban

A projekt partnerségét hat szervezet alkotja: az Egyesült Királyságból, Magyarországról, Görögországból, Bulgáriából, Szlovéniából és Spanyolországból. A partnerek először 2021 január 25-én találkoztak online. Átbeszélték a projekt valamennyi tevékenységét, különös tekintettel a kutatásra, amely segít meghatározni az énmárka fejlesztéséhez szükséges készségeket. Megosztották a disszeminációval és a minőségbiztosítással kapcsolatos feladatokat, és meghatározták a következő hónapok lépéseit.

A projektről részletes információkat honlapunkon találhatnak: http://pbrand4all.eu/.

Legfrissebb eredményeink:

 

SZEMÉLYES MÁRKA FEJLESZTÉSE MINDENKINEK

No: 2020-1-UK01-KA204-078896

A projekt legfrissebb eredményei: Itt

Partnerek:

Koordinátor:

Partnerek:

Konszenzus logo másolata (2)